Ruilen & Retouren

Omdat de fietsbatterijen lithium-ion cellen bevatten moet er voorzichtig omgegaan worden met het retour sturen van de fietsbatterij. Ons advies is daarom om de fiets batterij niet zomaar met een post bezorger te versturen, maar dit door de door Ebikebatteries Online aangegeven bezorger te laten uitvoeren. Wanneer u gebruik maakt van de door ons aangegegen methode is het retourneren gratis.

Om dit proces soepel te laten verlopen vragen wij u om de volgende stappen te doorlopen: 

  1. Vraag een retour aan via uw account pagina. Geen account aangemaakt tijdens het bestellen? Vraag dan een account aan met het email adres waarmee u de bestelling ook geplaatst hebt. 
  2. Na het aanvragen nemen wij contact met u op voor het inplannen van een retourafspraak.
  3. Maak uw retourpakket klaar voordat de vervoerder, Dynalogic, langskomt.
  4. Op de afgesproken dag wordt uw pakket opgehaald door onze vervoerder. U hoeft zelf geen label te printen, de vervoerder neemt deze mee tijdens het afhalen van het pakket. 
  5. Na ontvangst bij Ebikebatteries Online zullen wij het geretourneerde product beoordelen en controleren op beschadigingen en defecten. 
  6. Zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, wordt het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending, terugbetaald. In het geval van Bancontact, iDeal, VISA en MasterCard wordt het geldbedrag teruggestort op dezelfde wijze als er betaald is. Wij mogen wel wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u hebt aangetoond dat u de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
Mag ik mijn bestelling ruilen en / of retourneren?

U kunt binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden aan ons laten weten dat u van de aankoop af wenst te zien. Na aanmelding hebt u vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. U kunt ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als u daarbij maar een mededeling voegt waaruit uw wens tot herroeping blijkt.

Voor het aanmelden van uw retour kunt u gebruikmaken van de retour optie in de “mijn account” pagina of het modelformulier voor herroeping. Uw retouraanvraag is geldig als deze binnen de termijn van 14 dagen is verzonden.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren?

Nee, het retour sturen is gratis, wanneer u uw retour eerst bij ons aanmeldt en een afhaalopspraak met ons inplant. Wanneer je op eigen initiatief, of met een andere vervoerder, iets terug wenst te sturen (wat wij afraden), dan zijn de directe kosten voor het retourneren voor uw eigen rekening. Ons retouradres is: Kruisboog 14, 3905TG Veenendaal, Nederland

Mijn fietsaccu past niet, wat moet ik doen?
Wanneer en hoe krijg ik mijn geld terug als ik een artikel retourneer?

U ontvangt het aankoopbedrag en eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending, zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping terug op dezelfde manier als dat u de betaling gedaan hebt.