Garantie

Ebikebatteries Online geeft 2 jaar garantie op de fietsbatterijen en aanverwante producten (bijvoorbeeld fietsbatterij laders). De garantietermijn gaat in vanaf de datum van aankoop. Deze extra garantie geldt onverminderd de wettelijke garantie. Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Als het product, na controle door Ebikebatteries Online, inderdaad defect blijkt wordt het product gratis gerepareerd of ontvangt u een nieuw product. Mocht het product niet meer te repareren zijn en hebben wij het product niet meer in ons assortiment, dan krijgt u het aankoopbedrag terug.

Wat valt niet onder de garantie?

 • Defecten ontstaan nadat de fietsaccu of het aanverwante product is blootgesteld aan abnormale omstandigheden.
 • Defecten ontstaan nadat de fietsaccu of het aanverwante product onzorgvuldig of onjuist is behandeld.
 • Normale slijtage van de accucellen van de fietsaccu*. 
 • Defecten ontstaan nadat de fietsaccu of het aanverwante product open is gemaakt door een ander dan CLS.
 • Defecten ontstaan nadat de fietsaccu of het aanverwante product is gerepareerd door een derde.

Slijtage van de accucellen van de fietsaccu: De capaciteit van elke accu, zo ook die van de fietsaccu, neemt elke maand af door slijtage van de accucellen. Naast puur het tijdsverloop heeft vooral het opladen (ofwel: het aantal laadcycli) effect op de capaciteit van de fietsaccu. Hoe vaker de fietsaccu opgeladen wordt, hoe meer de capaciteit ervan afneemt en de op de elektrische fiets te behalen actieradius dus minder wordt.

Hoeveel de capaciteit van de fietsaccu echter afneemt en hoe snel deze afneemt, kan niet exact worden voorspeld. Dit is namelijk van veel meer factoren afhankelijk. Volg daarom altijd de tips in de gebruikershandleiding die meegeleverd is met de fietsaccu. Daarmee zorg je ervoor dat de afname van de capaciteit van de fietsaccu vooral nog bepaald wordt door twee factoren: hoe vaak u de fietsaccu gebruikt en hoe ver u ermee fietst.

Onderstaande grafiek geeft een indicatie van normale afname van de capaciteit van de fietsaccu door slijtage van de accucellen, afhankelijk van het gebruik van de fietsaccu.

 

 • Weinig gebruik: Je gebruikt de fietsaccu niet iedere week en voornamelijk voor het fietsen van korte afstanden.
 • Gemiddeld gebruik: Je gebruikt de fietsaccu wekelijks, maar niet dagelijks voor bijvoorbeeld woon-/werkverkeer en zowel voor het fietsen van langere als korte afstanden.
 • Veel gebruik: Je gebruikt de fietsaccu elke dag voor bijvoorbeeld woon-/werkverkeer en voornamelijk voor het fietsen van langere afstanden.
Ik kan steeds minder ver fietsen met mijn fietsaccu, hoe kan dit?

De accucellen in de fietsbatterij zijn gemaakt van lithium-ion. Deze cellen kunnen veel energie opslaan, maar na verloop van tijd en veelvuldig ontladen en laden zal de capaciteit in de accu afnemen. Het gevolg in afname van de capaciteit is dat de actieradius afneemt en u steeds minder ver kan fietsen.

Hoe vraag ik garantie aan?

Omdat de fietsbatterijen lithium-ion cellen bevatten moet er voorzichtig omgegaan worden met het retour sturen van de fietsbatterij. Dit betekend dat de fietsbatterij niet zomaar met elke post bezorger verstuurd mag worden, maar dat gedaan moet worden door de door Ebikebatteries Online aangegeven bezorger.

Om veilig met de fietsaccu om te gaan dient u de accu te verzenden in een stevige doos waarin de accu goed verpakt zit. Gebruik bij voorkeur de doos waarin het product geleverd is. De vervoerder kan het pakket weigeren indien het pakket niet veilig genoeg verpakt is.

Naast het verzenden in een stevige en goed verpakte doos moeten er ook veiligheid labels op de doos geplakt worden. Deze zullen wij toezenden met de post voordat het pakket opgehaald gaat worden.

Om het proces zo veilig en snel te laten verlopen vragen we je de onderstaande stappen te doorlopen. 

 1. Vraag garantie aan via uw account. Heeft u geen account aangemaakt tijdens het bestellen? Vraag dan een account aan met het email adres waarmee u de bestelling ook geplaatst hebt. 
 2. Na het invullen van het garantieformulier nemen wij contact met u op voor het inplannen van een retourafspraak.
 3. U ontvang van Ebikebatteries Online veiligheid labels welke op de doos geplakt dienen te worden.
 4. Verpak de accu stevig in een doos. (De vervoerder kan het pakket weigeren indien de fietsaccu niet veilig verpakt is.)
 5. Op de afgesproken dag word het pakket opgehaald door onze vervoerder Dynalogic. Je hoeft zelf geen label te printen, de vervoerder neemt deze mee tijdens het afhalen van het pakket.